Rytter-klinikken – Dressur & Springryttere

Fysioterapeut Daniella Rønnow & Fysioterapeut Jesper Hedeager er specialiseret i sportsskader og præstationsoptimering relateret til ridning.

I alle sportsgrene er det almindeligt, at sportsudøveren træner og styrker sin krop ved siden af sin sport.
Som rytter bruger du hele kroppen, når du rider. Det er derfor vigtigt at hele din krop fungerer som den skal. Smerter, begrænsninger eller skævheder i din krop kan som rytter have konsekvenser for din hests sundhed og jeres samlede præstationsevne. Det kan selv være svært at vide, hvad du som rytter skal gøre, for at kunne ride bedre. Det er her vi kommer ind i billedet.

Vi behandler begge to ryttere med smerter på klinikken, samt laver rytterscreeninger. Ved en rytterscreening er der fokus på, hvordan du bliver en bedre, mere dynamisk og stærkere rytter. En rytter der både passer på sig selv og sin hest.

Daniella er derudover uddannet hestefysioterapeut og har specialinteresse i rytteren og dennes samspil med hesten. Hun var med som hestepasser for de danske ryttere ved de Paralympiske Lege i Tokyo 2021.
Daniella tager ofte med ud i stalden og kan se dig ride og behandler også din hest ved behov.

Daniella står for ryttertræningsholdene på klinikken, der træner ugentligt. Hun kører også forløb, for dig som ikke har smerter, men gerne vil blive en bedre rytter.

Jesper har siden 2016 arbejdet som fysioterapeut for Para-dressurlandsholdet samt som fysisk træner med fokus på præstationsoptimering, og rejst med som fysioterapeut til VM, EM og Paralympiske Lege i Rio 2016 og Tokyo 2021. Derudover har han arbejdet med øvrig dressur og springryttere igennem 15 år.

Har du brug for hjælp?

Kontakt klinikken allerede i dag!